Johtokunta

FC Kontun johtokunta hoitaa seuran toimintaa ja taloutta. Johtokuntaan kuuluu puheenjohtajan lisäksi 8-10 jäsentä. Puheenjohtaja ja johtokunnan jäsenet valitaan seuran syyskokouksessa. Puheenjohtaja valitaan yhdeksi toimintavuodeksi ja muut johtokunnan jäsenet kahdeksi vuodeksi kerrallaan. Johtokunnan jäsenistä vähintään neljä on erovuoroisia syksyn vuosikokouksessa.

Johtokunnan kokoukset pidetään pääsääntöisesti joka kuukauden ensimmäinen tiistai. Johtokunnan käsiteltäväksi toivottavat asiat tulee toimittaa huolellisesti valmisteltuina sähköpostitse seuran puheenjohtajalle.

Seura pitää kaksi varsinaista kokousta vuosittain, kevät- ja syyskokouksen. Kokouksen ajan ja paikan määrää johtokunta. Asioista, joita seuran jäsenet haluavat kevät- tai syyskokouksissa käsiteltäviksi, on tehtävä johtokunnalle kirjallinen esitys viimeistään 10 päivää ennen kokousta.


Sami Leinonen

Johtokunnan puheenjohtaja

Johtokunnan puheenjohtaja Sami Leinonen

@: sami.leinonen@fckontu.fi

Olen tullut FC Kontun toimintaan mukaan syksyllä 2012, kun esikoiseni aloitti jalkapalloharrastuksen ”Rinttarilla.” Kun niitä treenejä tuli siinä kentän laidalla seurattua, niin eipä mennyt aikaakaan, kun ilmoitin halukkuuteni auttaa treeneissä valmentajana ja seuraavana vuonna minut pyydettiinkin joukkueen johtoryhmään taloudenhoitajaksi. Siitä lähtien olen toiminut kolmen lapseni joukkueissa valmentajana - taloudenhoitajana - joukkueenjohtajana, mutta ennen kaikkea pelaajan kannustavana vanhempana ja autonkuljettajana. Johtokunnassa olen ollut mukana jäsenenä syyskokouksesta 2018 alkaen ja johtokunnan puheenjohtajana syyskokouksesta 2023.

Omaa lajitaustaa jalkapallosta junnuvuosilta minulla ei ole. Pelasin jääkiekkoa I-HK:ssa noin vuodet 1986-1994 ja vielä myöhemmin opiskeluaikana PUS-Hockeyssä miesten III-divarissa pari kautta 90-luvun lopussa. Myöhemmin olen pelannut salibandya Pallokeisareissa divisioonatasolla ja voittanut myös salibandyn SM-hopeaa M-35 sarjassa keväällä 2019. Aikaisemmin olen tehnyt vapaaehtoistyötä MLL Myllypuron paikallisyhdistyksen hallituksessa vuosina 2012-17 ja ”siviilissä” olen ammatiltani lakimies ja sotilasarvo on reservin luutnantti. Nyt kypsemmässä iässä olen pelannut myös futista Palloliiton harrastesarjoissa ja kesästä -23 alkaen toiminut myös erotuomarina Eteläisen alueen sarjapeleissä. Kentillä nähdään!

Anne Kullström

Johtokunnan varapuheenjohtaja


@: anne.kullstrom@fckontu.fi

Liityin mukaan Kontun toimintaan vuonna 2011, kun esikoispojan P05 joukkue perustettiin. Nuorempi poikani aloitti jalkapalloharrastuksen Pikkujättiliigan kautta, jonka jälkeen liittyi P08 joukkueeseen joukkueen perustamisvaiheessa vuonna 2014. Hyvin nopeasti siirryin vanhemman roolista myös toimihenkilöksi ja olenkin saanut toimia vuosia erilaisissa toimihenkilörooleissa molemmissa ikäluokissa. Tällä hetkellä toimin molempien ikäluokkien joukkueenjohtajana sekä nuoremman poikani joukkueessa valmentajana.

Pitkä kokemus seuran toiminnasta eri rooleissa yhdistettynä viime vuosien seuran vahvaan kehityskulkuun sai kiinnostumaan johtokunnan toiminnasta ja tulin valituksi johtokuntaan lokakuussa 2020. Seura on viime vuosina mennyt ammattimaisempaan suuntaan ja vapaaehtoisena toimihenkilönä olen päässyt osaksi tätä kasvutarinaa. Johtokuntatyöskentely mahdollistaakin entistä laajempaan näkemyksen seuran toiminnasta ja sen kehittämisestä. Alueen yhteisöllisyys ja ensiluokkaiset harjoitteluolosuhteet yhdistettynä seuran motivoituneeseen valmennukseen mahdollistavat laadukkaan arjen pelaajille.

FC Kontu tarjoaa liikunnan riemua ja iloa lukemattomille perheille ja antaa jokaiselle lapselle taustasta riippumatta mahdollisuuden kehittyä oman elämänsä tähtipelaajaksi.

Aki Salminen

Johtokunnan jäsen

@ aki.salminen@fckontu.fi

Esittely tulossa pian !

Olli Venelampi

Johtokunnan jäsen, talousvastaava


@ olli.venelampi@fckontu.fi

Ensimmäinen kontaktini Kontun toimintaan oli vähän toistakymmentävuotta sitten, kun poikani aloitti Pikkujättiliigan pelit. Pikkujättiliigan jälken perustettiin -97 syntyneiden poikien joukkue ja päädyin ensin joukkueen rahakirstun vartijaksi ja sitten joukkueenjohtajaksi ja muutaman vuoden päästä myös seuran johtokuntaan. Kauden 2014 alusta kevääseen 2020 toimin seuran puheenjohtajana.

Kontun toiminnassa minua viehättää yhdistelmä kylähenkeä ja suuren kaupungin tiivistä kilpailua. Kontulinjan malli, jossa ikäluokka toimii yhtenä joustavana ryhmänä huomioiden sekä kilpailulliset tavoitteet että harrastusliikunnan on välillä haastava mutta samalla erittäin antoisa. Arvostan ennenkaikkea sitä, että Kontussa jokaisen joukkueen ja myös seuran toiminta perustuu vapaaehtoisten toimijoiden panokseen yhteisten tavoitteiden puolesta.

Pauli Räisä

Johtokunnan jäsen


@ pauli.raisa@fckontu.fi

Ensimmäinen kosketus FC Kontuun on ollut omilta juniorivuosilta, tosin silloin Kontu oli rakas vastustaja. Mukaan seuran toimintaan pääsin lasten myötä niin Pikkujättiliigan kuin Prinsessafutiksen kautta. Pojan innostuttua pelaamaan P05 ryhmässä ajauduin vähitellen sivurajan sisäpuolelle valmennustehtäviin. Tällä hetkellä toimin yhtenä valmentajana C/B-pojissa. Oma valmentajaosaaminen kohdistuu sekä maalivahtipelaamiseen että sosiaaliseen oppimiseen. Erityisesti sydäntä lähellä on auttaa pelaajia kehittymään pelaajina ja joukkueurheilijoina toisia ja itseään kunnioittaen.

Kontun vahvuutena näen sekä kilpailullisen kehittymisen mutta myös ennen kaikkea voimakkaan ja merkittävän sosiaalisen tehtävän toiminta-alueellaan. Kaikki ovat tervetulleita ja jokaiselle löytyy paikka niin kentältä kuin sen ympäriltä.

Aloitin johtokuntatyöskentelyn vasta nyt keväällä 2020, eli ole tuorein ”johtislainen” rivissä. Odotan mielenkiinnolla, että pääsemme yhdessä kehittämään toimintaa ja luomaa FC Kontusta entistäkin vahvempaa alueellista toimijaa Itä-Helsinkiin.

Mika Rajamäki

Johtokunnan jäsen

@ mika.rajamaki@fckontu.fi

Kondekan huudit ovat minulle tutut taaperosta lähtien. Muutin Keinulaudantie femmaan vuonna 66. Ensimmäinen kosketus Kontuun tuli teini-iässä, kun tuli käytyä Rinttarilla katsomassa muutamia miesten matseja. Menoa ja meininkiä riitti - varsinkin katsomon puolella. Oma jalkapallourani on sangen vaatimaton. Lukion jälkeen olin perustamassa vieläkin toimivaa puulaakiseuraa, jossa pelasin rapiat 15 vuotta. Helsingin piirin alimpia divareita tuli silloin tahkottua. Pelipaidan väri oli kuitenkin sininen, kuten elämäni kolmannellakin jalkapallojoukkueella. Se pelaa kotiottelunsa Stamford Bridgella!

Pienen etäasumisjakson jälkeen paluu kotikulmille oli sangen mukava juttu ja varsinainen Kontu-urani käynnistyi tyypilliseen tapaan lasten jalkapalloharrasuksen myötä. Esikoisen Pikkujättiliigan jälkeen perustettiin syyskuussa 2009 vuonna 03-syntyneiden poikien joukkue. Kymmenkunta vuotta joviaalin porukan porukan kanssa vierähti nopeasti, aluksi nollakolmosten valmennustiimissä ja sitten B-ikäluokassa nollakakkosten valmennuksen apuna. Vuonna 2015 alkanut joukkueenjohtajan pesti tyttäreni joukkueessa päättyi loppuvuodesta 2022, kun B-ikäluokan pelaajat tulivat aikuisikään ja siirtyivät naisten sarjoihin. Naisten edustusjoukkueessa minulla ei ole varsinaista toimihenkilöroolia, mutta sählään aktiivisesti mukana aina kun apuani tarvitaan. Ja jokaisen matsin pyrin katsomaan - tottakai. Kuopukseni pelaa 2008 syntyneiden poikien ryhmässä. Niitäkin matseja jännitän kentän laidalla aina kun on mahdollista.

Kontun johtoryhmässä aloitin 2017. Henkilökohtaisena kannustimenani oli halu ymmärtää seuran toimintaa laajemmin. Paljon on tullut tähän mennessä opittua ja haasteita riittää mukavasti. Johtoryhmätyöskentelyn lisäksi olen kesäkuusta 2022 lähtien vastannut Kontun olosuhteista Itä-Helsingin Jalkapalloareenat Oy:n isännöitsijänä ja puheenjohtajana. Olen myös mukana Kontun edustajana Stadi Cupin hallituksessa järjestämässä vuosittaista maailman suurinta tyttö- ja naisturnausta. Futishulluutta on monenlaista, mutta Kontu on Ykkönen!

Riikka Vartiainen

Johtokunnan jäsen

@ riikka.vartiainen@fckontu.fi

Ensimmäiset muistot FC Kontusta on nuoruusvuosilta kun siskoni pelasi seuran kultaisina tyttöfutisvuosina 90-luvun alkupuoliskolla. Itse tulin toimintaan keväällä 2012 poikani liityttyä P04-joukkueeseen. Samana keväänä osallistuin jo E-valmennuskoulutukseen. Tyttären vuoro oli aloittaa jalo harrastus saman vuoden syksynä. Tuolloin kuitenkin vielä olin aktiivinen kuskaaja, kannustaja ja kustantaja.

Syksyllä 2013 aloitin joukkueenjohtajahommat T06-07 joukkueessa. Pienessä joukkueessa sai kyllä tehdä paljon muutakin. Monien ihanien ja kamalan ihanien, vaihe- ja muistorikkaiden vuosien jälkeen jäin pois East United T05-06 joukkueenjohtajan tehtävistä kauden 2018-2019 päätteeksi ja näin päättyi ura joukkueenjohtajana futiksen parissa ainakin tällä erää.

Johtokunnassa olen nyt neljättä kautta. FC Kontu on paikallinen, yhteisöllinen seura, jonka toimintaa on mukava olla kehittämässä.