​FC Kontu menestystä Huuhkaja- ja Helmariliigojen ensimmäiseltä kierrokselta!
FC Kontu ryJulkaistu: 25.01.2024 16.06

​FC Kontu menestystä Huuhkaja- ja Helmariliigojen ensimmäiseltä kierrokselta!

FC Kontu menestystä Huuhkaja- ja Helmariliigojen ensimmäiseltä kierrokselta!

FC Kontu osallistuu kolmella joukkueella kaudella 2023-24 SPL Etelän alueen T1-T3 seurojen Huuhkaja- ja Helmariliigaan. Jokainen joukkueemme suoriutuivat erinomaisesti ja pääsivät jatkoon toiselle kierrokselle.

T2010-2011 ikäluokka aloitti T14 Helmariliigan 8.12. voittaen upeasti oman lohkonsa ja pääsemällä kahden lohkon finaaliin. Vaikka joukkue hävisikin finaalin todella kovalle vastustajalle FC Tuusulalle, niin joukkue osoitti, että pystyy haastamaan kärkijoukkueita. Joukkueen pelit jatkuvat Helmariliigassa 7.3.

Vastuuvalmentaja Ismo Airion mietteet päivästä: ”Helmariliigasta jäi varsin positiiviset fiilikset. Vaikka 11v11 pelitapa on meille vielä hyvin uusi ja on tullut uusia pelipaikkojakin mukaan, niin saimme hyviä pelejä alle ja tuloksetkin oli hyviä. Päivän aikana näkyi paljon pelaajakohtaisia onnistumisia tapahtuman ydinviestien mukaisesti, mutta myös joukkueena saimme aikaiseksi varsin positiivisia asioita. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin”.

P2012 joukkue voitti 8.1. P12 Huuhkajatapahtumansa kokonaan voittaen 5 peliä kuudesta maalierolla 8-2. Joukkue pystyi voittamaan tapahtuman aikana todella kovia Etelän alueen joukkueita ja jatkaakin seuraavaan kierrokseen 8.3.

Vastuuvalmentajan Imran Qureshin mietteet tapahtumasta: ”Mielenkiintoinen päivä ja tapahtuma missä tämän ikäluokan huippujoukkueet mittaavat tasoaan. Päivään ollaan valmistauduttu huolella ja mielestäni kaikki pelaajat olivat todella innoissaan tästä tapahtumasta. Lohkovoitto ja kuudesta pelistä 5 voittoa on tietysti loistava tulos meille ja innolla lähdemme Huuhkajaliifan toiselle kierrokselle missä taso varmasti kovenee entisestään. Joukkueen peli parani päivän edetessä ja saatiin hyvää fiilistä joukkueen sisällä. Iso kiitos menee meidän suurelle taustatiimille ja heidän ansiosta pelaajamme saavat parasta. Nyt analysoimaan ja valmistautumista toiselle kierrokselle”.

P2011 joukkue pelasi ensimmäiset 11v11 pelinsä P13 Huuhkajaliigassa voittaen kuudesta ottelusta lopulta kaksi ja pelaten kerran. Tapahtuman ollessa tasainen, tämä tulos riitti hyvin pääsemiseen toiselle kierrokselle, joka pelataan 5,3.

Vastuuvalmentajan Henri Karhatsun mietteet: ”Huuhkajaliiga ja ison kentän pelit tulivat meille vähän yllätyksenä, kun tällä kaudella oli tarkoitus keskittyä vielä täysin 8v8-peleihin. Se oli kuitenkin meille mielenkiintoinen haaste.

Valmistautuminen 11v11-peleihin oli aika vähäistä. Pelasimme yhden treenipelin ja kerran Jakomäessä treeneissä 11v11. Treenipelissä näkyi hyvin selvästi ne haasteet, jotka olivat jo etukäteen arvattavissa. Ison kentän mittasuhteet tulivat pelaajille yllätyksenä, kun kentän koko yhtäkkiä yli kaksinkertaistui. Vaikka periaatteessa kentällä oli enemmän tilaa, emme osanneet hyödyntää sitä kovinkaan hyvin.

Itse Huuhkajaliigassa ensimmäisessä pelissä jatkuivat samat ongelmat emmekä saaneet luotua juurikaan hyökkäyksiä. Toiseen peliin tärkein ohje pelaajille olikin se, että hyökkäyspään pelaajien pitää tehdä enemmän juoksuja pystyyn. Tämä loi enemmän mahdollisuuksia murtautumiseen sekä toi tilaa keskikentälle ja sitä kautta paransi selvästi meidän hyökkäyspeliä. Palkinto jäi kuitenkin saamatta, kun hävisimme pelin 0-1.

Nouseva kehityskäyrä näkyi lopulta viimeisessä pelissä, jonka voitimme upeasti 4-0. Peli oli siis vasta meidän neljäs isolla kentällä, mutta oli todella rohkaisevaa nähdä, kuinka poikien ison kentän pelaaminen oli parantunut näin lyhyessä ajassa.

Voitolla saimme paikan sellaiselle jatkokierrokselle, josta on mahdollista mennä vielä eteenpäin. Näitä pelejä lähdemme innolla pelaamaan maaliskuussa, vaikka kauden pääfokus onkin edelleen 8v8-peleissä.”

”Olen todella tyytyväinen seuramme onnistumiseen Huuhkaja- ja Helmariliigassa. On todella kova suoritus päästä jokaisella joukkueella toiselle kierrokselle. Jokaiselta joukkueelta vaaditaan todella hyvää suoritusta päästäkseen jatkoon, mutta uskon, että meillä on jokaisella joukkueella mahdollisuus mennä. Mutta jo tämä onnistuminen näin laajalla joukkuemäärällä antaa jälleen uskoa, että toimintamme on ottanut isoja askeleita kohti kilpailullisempaa toimintaa ja samalla olemme onnistuneet kehittämään pelaajiamme paljon. Odotankin innolla jo seuraavaa kierrosta jokaisen joukkueen osalta.” – kertoo seuramme urheilutoimenjohtaja Topi Leinonen.

FC Kontu onnittelee joukkueita erinomaisesta suorituksesta ja toivottaa onnea seuraavaan kierrokseen.